top of page

Sedan 1984 har det blåst högkvalitativt konstglas på Glashyttan Ulven. År 2012 övertogs glashyttan av bröderna Stefan och Mikael Erlandsson som båda är välrenommerade mästare i glasblåsning.

 

Mikael och Stefan har sitt ursprung i hjärtat av det småländska glasriket där de varit verksamma och utvecklat sina unika hantverkskunskaper. Under mer än 30 år var bröderna delaktiga i produktionen vid det det internationellt ansedda glasbruket Kosta. Under denna period utvecklade de sin unika glasblåsarteknik i nära samarbete med några av världens främsta glaskonstnärer. Ett hantverksmässigt arv av traditioner som de nu stolt för vidare i sin egen verksamhet. Under årens lopp har Mikael och Stefan erhållit flertalet prestigefyllda stipendier, priser och utmärkelser.

 

Genom nära samarbeten med namnkunniga glaskonstnärer i kombination med egna designuttryck, producerar Mikael och Stefan ett brett utbud av unika glasprodukter för vitt skilda ändamål - från företagsanpassade profilprodukter till exklusiva servisglas och unika konstglas.

 

Hos Ulven Art Glass står dörren alltid öppen för grupper och enskilda besökare som önskar lära sig mer om kvalitetsglas, prova glasblåsning eller bara botanisera bland butikens breda utbud av glas.

 

bottom of page