top of page

Sedan 1984 har man blåst högkvalitativt konstglas på Ulva Art Glass. År 2012 övertogs glashyttan av bröderna Stefan och Mikael Erlandsson som båda är välrenommerade mästare i glasblåsning.

 

Mikael och Stefan har sitt ursprung i hjärtat av det småländska glasriket där de varit verksamma och utvecklat sina unika hantverkskunskaper. Under mer än 30 år var bröderna delaktiga i produktutvecklingen vid det det internationellt ansedda glasbruket Kosta. Under denna period utvecklade de sin unika glasblåsarteknik i nära samarbete med några av världens främsta glaskonstnärer. Ett hantverksmässigt arv av traditioner som de nu stolt för vidare i sin egen verksamhet. Under årens lopp har Mikael och Stefan erhållit flertalet prestigefyllda stipendier, priser och utmärkelser.

 

Genom nära samarbeten med namnkunniga glaskonstnärer i kombination med egna designuttryck, producerar Mikael och Stefan ett brett utbud av unika glasprodukter för vitt skilda ändamål - från företagsanpassade profilprodukter till exklusiva servisglas och unika konstglas.

 

Hos Ulven Art Glass står dörren alltid öppen för grupper och enskilda besökare som önskar lära sig mer om kvalitetsglas, prova glasblåsning eller bara botanisera bland butikens breda utbud av kvalitetsglas.

MERITLISTA STEPENDIER & UTMÄRKELSER

1999 fick Mikael ett stipendium som gav honom möjlighet att i tre veckor studera vid Dale Chihulys glasskola i Seattle, USA. Mikael gick på en kurs för en Australisk formgivare och under dessa tre veckor träffade Mikael flera världsartister inom glas.

Sedan Mikael föddes i Kosta 1961. År 1977 började han arbeta i glashyttan. Som alla på den tiden lärde han sig hantverket i glashyttan, han assisterade de högt värderade mästarna. Iakttog, prövade och övade på sina raster för att kunna klättra i den hirarki som fanns i hyttan. Mikaels talang och passion för glaset gjorde att han snabbare än de flesta avancerade och redan 1987 fick Mikael titulera sig mästare.

PILCHUCK STIPENDIUM

MIKAEL ERLANDSSON

bottom of page